Werkwijze


Persoonlijk gesprek na het overlijden

Op de plek die je het liefste hebt praten we met elkaar over de afscheidsviering die komen gaat. Ik luister naar jou, je familieleden, de vrienden, de buren, de collega's en alle anderen die betekenis hebben gehad voor de overledene. Jullie verhalen, jullie gedachten, jullie emoties en gevoelens willen jullie tot uiting laten komen in het eren en herdenken van de overledene. 

Voorbereiden van de afscheidsviering

Ik sta voor je klaar en ondersteun je bij het zoeken naar muziek, woorden, beeld en handelingen die het afscheid persoonlijk maken. 
Ik schrijf of help schrijven van het levensverhaal en zorg ervoor dat de teksten samen een geheel zijn. Wanneer de tekst klaar is nemen we alles door. Zo nodig oefenen we een keer met de muziek, de rituelen en testen we de beeldpresentatie. Pas wanneer we tevreden zijn is het goed.

De dag van de uitvaart

Op deze dag kan ik voorgaan en de afscheidsceremonie leiden. Belangrijk is dat jij ervaart dat dit afscheid helemaal past bij degene die de overledene was. En dat jij ervaart dat je helemaal jezelf hebt kunnen zijn en hebt kunnen zeggen of doen wat jij belangrijk vond.

Nazorg huisbezoek

6 weken na de dag van de afscheidsviering kom ik nog een keer op bezoek en praten we na hoe het nu met jullie gaat en kijken we terug op de afscheidsviering.
Een paar ervaringen:
  • "Ik voelde me veilig bij je om alles te kunnen zeggen."
  • "Jij gaf me de woorden, die ik zelf niet kon vinden."
  • "We waren zo onder de indruk van alles, fijn dat jij de leiding nam en ons op weg hielp."